Emekli Emniyet Müdürü Örel: Polisin elinden cep telefonları alınmalı!

Emekli Emniyet Müdürü Metin Örel, görev sırasında polisin elinden cep telefonlarının alınması gerektiğini söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 09:33
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 10:43
Emekli Emniyet Müdürü Örel: Polisin elinden cep telefonları alınmalı!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir polis memuru, elinde bulunan cep telefonu ile ilgilenirken Oytun I. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Olay yerinden kaçarak uzaklaşan Oytun I., daha sonra "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı. Polis memurunun görev sırasında elindeki cep telefonu ile ilgilenmesi ise tartışmalara neden oldu.

Eski Emniyet Müdürü Metin Örel Habertürk TV'de "Başka Meseleler" programına konuk oldu. Örel, İstiklal Caddesi'nde bıçaklı saldırıya uğrayan polis memurunun da hatalı olduğunu vurguladı. 

Bu konuda tanıklık ettiği bazı durumları anlatan Örel, çevik kuvvet aracında bekleyen polis memurlarının kendilerini dış dünyaya kapattıklarını gördüğünü ve bu nedenle orada bulunan arkadaşlarının can güvenliklerini de riske attıklarını dile getirdi.

"Polisin elinde cep telefonu değil, telsiz olmalı"

Örel, bundan böyle görev sırasında polis memurlarının ellerinden cep telefonlarının alınması yönünde çağrıda bulundu. Polis memurlarının ellerinde cep telefonlarının değil telsizlerin bulunması gerektiğini aktaran Örel, görev sırasında cep telefonu ile ilgilenen polis memurlarına çok ağır cezaların verilmesini önerdi.

Örel, cep telefonu ile ilgilenen polis memurlarının hem kendi can güvenliklerini hem de arkadaşlarının can güvenliklerini tehlikeye attıklarını belirterek aynı zamanda devleti de küçük düşürdüklerini dile getirdi.

"Polis kendi koruyamazsa insanlar travma yaşar"

İnsanların kendi can güvenlikleri için polise başvurduklarının altını çizen Örel, polisin kendini koruyamaması halinde insanların travma yaşayabileceklerini kaydetti. Örel, İçişleri Bakanlığı tarafından bu duruma kesinlikle el koyulması gerektiğini söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa