Harris’ten İsrail’e “Gazze’ye insani yardım” çağrısı!

Soykırım ortağı ABD’nin başkan yardımcısı Kamala Harris, “Gazze’ye yardım akışını sağlamak” için İsrail’e çağrıda bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 09:37
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 09:47
Harris’ten İsrail’e “Gazze’ye insani yardım” çağrısı!
AA
Kaynak AA

Harris, İsrail'e Gazze'ye erişim çağrısı yaptı

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, BM (Birleşmiş Milletler) WFP (Dünya Gıda Programı) tarafından Gazze'nin kuzeyine 1 Ekim 2023'ten bu yana gıda yardımı ulaştırılamadığına dair açıklamaya atıfta bulunarak, İsrail’in insani yardımlara erişim sağlamak için daha fazla adım atması gerektiğini belirtti.

Harris'ten WFP açıklamasına vurgu

Kamala Harris, WFP'nin açıklamasını X platformunda paylaşarak, "BM (Birleşmiş Milletler), yaklaşık 2 haftadır Gazze'nin kuzeyine gıda ulaştırılamadığını belirtti. İsrail, yardım akışını kolaylaştırmak adına daha fazlasını yapmalı." ifadesine yer verdi.

Uluslararası hukuka saygı çağrısı

Harris, bölgedeki sivillerin korunmasının ve temel ihtiyaçlara erişimlerinin sağlanmasının önemine değinerek, uluslararası insancıl hukukun gözetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

WFP: Gıda yardımı durdu

WFP, 12 Ekim tarihli açıklamasında Gazze'nin kuzeyine açılan geçişlerin kapalı olduğunu ve 1 Ekim’den beri bölgeye herhangi bir gıda yardımı ulaşmadığını bildirdi. WFP'ye göre, hava saldırıları ve tahliye emirleri nedeniyle Gazze'deki gıda dağıtım noktaları, mutfak ve fırınlar kapanmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa