Yeni yatırımlar için OSB’lerde yer tahsis talebi büyüyor

1 haftada OSB'lerde 201 yeni yatırım için yer tahsis talebinde bulundu. Bakan Kacır, sanayi yatırımlarını hızlandırdıklarını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 10:00
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 10:00
Yeni yatırımlar için OSB’lerde yer tahsis talebi büyüyor
AA
Kaynak AA

Bakan Kacır’dan OSB'lerde hızlı tahsis süreci açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB’lerde (Organize Sanayi Bölgesi) başlatılan yeni “şeffaf” ve “hızlı” tahsis süreciyle ilgili olarak 1 haftada 201 yatırım için yer tahsisi talebi geldiğini açıkladı.

1 haftada 201 yeni yatırım başvurusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB'lerde sanayicilere yönelik yatırım alanlarının tahsisine dair sürecin ilk haftasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kacır, 56 OSB’de toplam 170 yatırım yeri için tahsis ve 5 OSB’de 31 yatırım yeri için ön tahsis başvurusu yapıldığını bildirdi. Böylelikle, toplamda 1 hafta içinde 201 yeni yatırım için yer talebi oluştuğunu belirtti.

Talepler artarak devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açıklamasında şu an 133 OSB'de 1.484 yatırım yeri için tahsis ve 6 OSB'de ön tahsis başvurularının sürdüğünü ifade etti. Bakan, yeni adımlarla sanayi yatırımlarını hızlandırmayı hedeflediklerini dile getirdi ve sürecin devam ettiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa