Kredi kartı iptal edilse de 750 TL'lik katkı payı iade edilmeyecek

Limiti 100.000 TL ve üzeri olan kredi kartlarından alınacak 750 TL'lik savunma sanayii katkı payı, söz konusu kartların iptali durumunda iade edilmeyecek.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 10:12
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 11:56
Kredi kartı iptal edilse de 750 TL'lik katkı payı iade edilmeyecek
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi), cuma günü savunma sanayi projeleri kapsamında torba yasa teklifini TBMM'ye (Türkiye Büyük Millet Meclisi) sundu. Torba yasa teklifinin, söz konusu projeler için vergi ve hizmet bedeli olarak senede 80 milyar TL'lik toplam hacme sahip olacağı öngörülüyor. Bu teklif, yarın TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda masaya yatırılacak.

100.000 TL ve üzeri limite sahip kredi kartlarından senelik 750 TL savunma sanayii katkı payı alınacağı bildirildi. Bu katkı payının da Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacağı ifade edildi.

Hükûmet, bu düzenlemenin "Türkiye'nin savunma sanayisine güç kazandırmak için önemli bir adım olduğunu" ifade ederken muhalefet ise söz konusu düzenlemenin "gereksiz" ve "haksız" olduğuna dair birtakım eleştirilerde bulunuyor.

Her sene 5 Ocak'ta tahsil edilecek

Vatandaşlar arasında da tartışmalar devam ederken düzenlemeye dair ayrıntılar geliyor. Kredi kartı çıkaran kuruluşlar, 750 TL'lik katkı payını her sene 5 Ocak itibarıyla kart sahibinin hesabına yansıtacak. Söz konusu katkı payını, ilgili dönem hesap ekstresinde görmek mümkün olacak.

Kredi kartı sahibinden alınan 750 TL'lik katkı payı, tahsilatı takip eden ayda verilmesi gerekli olan banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile bildirilecek ve söz konusu verginin ödeme süresi içinde ödenecek.

Kredi kartının iptali durumunda ne olacak?

Peki, kredi kartı iptal edilirse ne olacak? 100.000 TL ve üzeri limite sahip kredi kartları olan vatandaşlara, bu kartlarını iptal etmeleri durumunda bile 750 TL'lik katkı payı iade edilmeyecek.

Diğer yandan, ana karta bağlı olan ek kartlardan ve sanal kartlardan 750 TL'lik katkı payı alınmayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa