Jandarma Genel Komutanlığı Rojin için özel ekip gönderdi

Van'da 17 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları için Jandarma Genel Komutanlığı özel ekip gönderdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 10:26
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 11:10
Jandarma Genel Komutanlığı Rojin için özel ekip gönderdi
DHA
Kaynak DHA

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için 17 gündür arama çalışmaları sürüyor

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21) arama çalışmaları, 17. gününde devam ediyor. Erzurum ve Diyarbakır'dan gelen kadavra köpeklerinin de katıldığı çalışmalara, Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 8 kişilik dalgıç ekibi de destek sağlıyor.

Rojin’in kayboluşu ve ilk aramalar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de akşam yemeği sonrası yurttan ayrıldı. Kabaiş’e ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül saat 12.00 civarında polise kayıp ihbarında bulundu. Kabaiş’in, ayrılmadan önce Van Gölü Sahili’nde çakıl taşı toplayacağını söylediği öğrenildi. Ertesi gün, sahilde cep telefonu, kulaklık, kek ve su şişesi bulundu ve bunlar incelemeye alındı.

Geniş katılımlı arama çalışmaları

Kabaiş'in kaybolması üzerine polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri, gönüllülerle birlikte geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Bu çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen sonar cihazları, su üstü radar ve su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor. Zaman zaman hava desteği de sağlanan aramalar, göl ve kıyı şeridi boyunca devam ediyor.

Aramalar Bardakçı Mahallesi'nde yoğunlaştı

Aramalar, başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Bardakçı Mahallesi arasında yoğunlaşıyor. Bölgede, Erzurum ve Diyarbakır’dan getirilen kadavra köpekleri ile su altı kadavra arama köpeği de görev yapıyor. Polis ve jandarma ekipleri, sazlık alanlar, terkedilmiş yapılar ve göl kıyısında arama faaliyetlerini sürdürüyor. Şu ana kadar elde edilen bulgular ışığında, bölgedeki çalışmalar daha da yoğunlaştırıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa