Memur-Sen'den kamuda servis açıklaması

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilen personel servisleriyle ilgili gelişmeyi Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın duyurdu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 10:45
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 12:21
Memur-Sen'den kamuda servis açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde önümüzdeki 3 yıl boyunca uygulanacak kamuda tasarruf paketini geçtiğimiz aylarda duyurdu.

Paket içerisinde yer alan maddelerden biri de personel servisi uygulamasıyla ilgili olmuştu.  Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisinin giderlerinin artmasıyla birlikte bazı tasarruf önlemleri alınacağı gündeme geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durdurduklarını açıkladı.  İhtiyaç fazlası olan veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtların da tasfiye edileceğini belirtti.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında savunma ve güvenlik hariç kamuda personel servis hizmetini sözleşme bitiminde sonlandırılacağı açıklanmıştı. Servisler kaldırıldıktan sonra kamu çalışanlarına aylık olarak servis ücreti yani yol parası verilmesine karar verildi. Tasarruf tedbiri kamu çalışanları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Memur-Sen'den servis açıklaması

Memur-Sen ile bakanlıklar arasında görüşme olumlu sonuçlandı, açıklama ise,  Başkan Ali Yalçın'dan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan istişarelerin sonuç verdiğini belirten Yalçın, kamu personelinin servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa