İsrail'den Golani açıklaması: Hizbullah savaş suçu işledi

Özellikle son bir yıldır Gazze'de yaptıklarını unutan İsrail, dün Golani Üssü'ne saldırı düzenleyen Hizbullah'ın "savaş suçu" işlediğini ifade etti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 10:51
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 12:13
İsrail'den Golani açıklaması: Hizbullah savaş suçu işledi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Özellikle son bir yıldır Gazze'de çok sayıda sivilin ölümüne neden olarak soykırım suçu işleyen, bölgeye yardımların ulaşmasını engelleyen, hastaneleri, ambulansları ve eğitim kurumları dahil olmak üzere birçok sivil altyapıyı hedef alan İsrail, hayrete düşüren bir pişkinlikle insanlık dersi vermeye çalıştı.

Hizbullah, dün akşam saatlerinde başkent Tel Aviv'in banliyölerini hedef aldı ve buralara kamikaze drone'lar ile saldırı düzenledi. Aynı zamanda İsrail'in Maaleh Golani askerî üssünü de hedef alan Hizbullah, buraya roket ile saldırdı. Söz konusu saldırı sonucunda 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği ve 60 İsrail askerinin de yaralandığı ifade edildi.

Hizbullah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 22 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan İsrail saldırılarına karşılık olarak bu saldırının düzenlendiğini duyurdu.

"Askerlere yemek yerken saldırdılar"

İsrail Cumhurbaşkanlığı ise hayrete düşüren bir açıklamada bulundu. Orta Doğu'ya savaşı yaymaya çalıştığını, insanlık dışı muameleler ile savaş suçu işlediğini ve hatta Lübnan'daki UNIFIL (Birleşmiş Milletler Barış Gücü) tesislerine baskın düzenleyip 15 askerin yaralanmasına neden olacak kadar ileri gittiğini unutan İsrail, Hizbullah tarafından düzenlenen saldırı için "insan hakları örgütlerini harekete geçmeye" çağırdı.

İsrail, Hizbullah'ın yemek yiyen askerlere saldırdığını belirterek bunu bir "savaş suçu" olarak nitelendirdi.

Bunun üzerine İsrail ordusunun sosyal medya hesabı üzerinden de tartışma yaratan bir paylaşım geldi. Paylaşımda, Hizbullah'ın roket ile saldırı düzenlemek için bir okulun ve bir BM (Birleşmiş Milletler) binasının yakınlarını tercih ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa