Gözler TBMM'de! Bu hafta neler olacak?

Meclis'te yeni haftada gündem yine yoğun olacak. Savunma Sanayii'ne ek kaynak paketi, Lübnan tezkeresi ve 9. Yargı Paketi TBMM'de tartışılacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 11:15
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 12:32
Gözler TBMM'de! Bu hafta neler olacak?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı mesaisine 1 Ekim İtibarıyla başladı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  yeni haftadaki en önemli gündem maddesi, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılmasına yönelik hazırlanan kanun teklifi olacak. Söz konusu düzenleme, 17 Ekim Salı günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifinde, savunma sanayii fonuna ek kaynak yaratılması için çeşitli yeni düzenlemeler öngörülüyor. Bu kapsamda, kredi kartı limitleri 100 bin lira ve üzerinde olanlardan yıllık 750 lira katkı payı alınması planlanıyor. Ayrıca, gayrimenkul alım satımlarında hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı 750’şer lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden ise 375 lira kesinti yapılması teklif ediliyor. Otomobil sektörüne yönelik düzenlemelerde ise sıfır araç tescillerinden 3 bin lira, ikinci el araç alım satımında ise bin500 lira alınması, diğer işlemler için ise 75 lira kesinti yapılması öngörülüyor.

Tüketici Koruma Yasası ve 9. Yargı Paketi Genel Kurul'da

Bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda, tüketicilerin haklarını korumaya yönelik yeni bir kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi’nin görüşülmesi bekleniyor. Yargı reformlarına ilişkin paketin, özellikle adalet sisteminin daha verimli hale getirilmesi amacıyla birçok yenilik içerdiği belirtiliyor.

Lübnan Tezkeresi yeniden gündemde

Bir diğer önemli başlık ise Lübnan’daki Türk askerlerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin görüşülmesi olacak. Birleşmiş Milletler’in  Lübnan Geçici Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin görev süresinin uzatılması, Meclis’in onayına sunulacak. 

Grup toplantıları ve diğer gelişmeler

Salı ve Çarşamba günleri, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin grup toplantıları da düzenlenecek. Bu toplantılarda, partilerin liderleri gündeme dair önemli açıklamalar yapacak. Meclis’in yoğun geçecek olan bu haftasında, özellikle savunma sanayi ve dış politika konularındaki gelişmeler yakından takip edilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa