Robot süpürgeler hack'lendi! Sahiplerine küfür etmeye başladı

Ecovacs'ın robot süpürgeleri hack'lendi. Söz konusu robot süpürgelerin, sahiplerine küfür etmeye başladığı öğrenildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 11:16
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 12:41
Robot süpürgeler hack'lendi! Sahiplerine küfür etmeye başladı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Çin menşeli Ecovacs Deebot X2 model robot süpürgeler, siber saldırılara maruz kalarak hacker'ların hedefi haline geldi. Türkiye dahil birçok ülkede satılan bu akıllı süpürgeler, hacker'ların kontrolü ele geçirmesinin ardından beklenmedik davranışlar sergilemeye başladı. Kullanıcılara küfür eden ve evcil hayvanları kovalayan bu süpürgeler, güvenlik açıkları nedeniyle ciddi bir sorun haline geldi.

Hack'lenen robot süpürge köpeği kovaladı

Amerikan televizyon kanalı ABC'nin yaptığı habere göre, bu tür olaylar ABD (Amerika Birleşik Devletleri) genelinde yaygınlaşıyor. Mayıs ayında Los Angeles'ta bir evde gerçekleşen olayda, bir robot süpürge siber saldırıya uğradıktan sonra evdeki köpeği kovalamaya başladı ve küfür etti. Benzer bir vakada, Teksas'ın El Paso şehrinde bir süpürgenin fişten çekildiği sırada küfrettiği rapor edildi.

Kullanıcı hesapları ele geçirildi

Ecovacs şirketi, sorunun kendi sistemlerinden kaynaklanmadığını, kullanıcı hesaplarının ele geçirilmesi nedeniyle bu durumun yaşandığını belirtti. Kasım ayında yapılacak bir yazılım güncellemesiyle güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyuran firma, bu tür vakaların önüne geçileceğini ifade etti.

Irkçı küfürler ediyor

Öte yandan, bazı kullanıcılar robot süpürgelerin özellikle siyahilere yönelik ırkçı küfürler ettiğini bildirdi. Ayrıca, süpürgenin kamera sistemlerinin de hacker'lar tarafından ele geçirilmesi, kullanıcıların mahremiyetinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğünü ortaya koydu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa