Kiracı, evi 6 kişiye kiralayıp kaçtı

Antalya’da kadın öğretmenin kiracısı, kirasını ödemediği evi 6 kişiye kiralayıp paraları da alıp kayıplara karıştı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 11:23
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 11:37
Kiracı, evi 6 kişiye kiralayıp kaçtı
DHA
Kaynak DHA

Kiracı evi başkalarına devretti

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, Özgürlük Mahallesi'ndeki evini kiraya verdiği kiracısından uzun süredir kira ödemesi alamıyordu. Oruç, kira ödemelerindeki düzensizlikler sebebiyle konuyu yargıya taşıdı. Ancak, evine kontrol için gittiğinde hiç beklemediği bir manzarayla karşılaştı: Tanımadığı kişiler evde yaşamaya başlamıştı.

Evde tanımadığı insanlarla karşılaştı

Oruç, komşularından gelen bir telefonla evine başka kişilerin taşındığını öğrendi. Oruç, “Evime gittiğimde, kiracımın evi 6 farklı kişiye kiraladığını öğrendim. Evin kapısını çaldığımda karşıma çıkan kişiler, evi satın aldıklarını iddia etti. Ancak daha sonra kiraladıklarını söylediler. Kendilerine kira ödemeyi teklif ettiler ancak kabul etmedim. Bir hafta içinde evi boşaltmalarını istedim. Ancak sürenin sonunda hâlâ evdeydiler. Polis ve icra memurları eşliğinde evi tahliye etmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Evi boşalttığını sanarken yeni şok yaşadı

Ertesi gün konutunun tahliye edildiğini düşünerek tekrar eve gittiğinde, içeriden köpek sesi duyduğunu belirten Oruç, hemen polisi aradı. Evdeki kişilerin yeniden eşyalarını yerleştirip televizyon dahi kurduklarını gören Oruç, “Şok oldum. Bu kişilerin tehlikeli olabileceğinden endişeleniyorum. Polis karakoluna giderek şikayetçi oldum ve uzaklaştırma kararı aldırdım” dedi. Bahçede adeta mülteci gibi bir düzen kurduklarını ifade eden Oruç, hem eski kiracısından hem de tanımadığı kişilerden davacı olduğunu belirtti. Dava sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa