ABD, İsrail'e asker gönderecek!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İsrail’e THAAD (Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma) bataryasıyla birlikte asker konuşlandıracaklarını duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 11:41
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 11:56
ABD, İsrail'e asker gönderecek!
DHA
Kaynak DHA

Sözde İran tehdidine karşı hava savunması güçlendiriliyor

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), İran’dan gelen tehdidi bertaraf etmek amacıyla İsrail’e THAAD (Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma) bataryası ve askeri personel göndereceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu adımın Başkan’ın talimatıyla atıldığı belirtilerek, “Bakan Austin, İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları üzerine İsrail’in hava savunmasını güçlendirmek amacıyla THAAD bataryası ve askeri personel gönderilmesine izin verdi” ifadeleri kullanıldı.

Savunma desteğinin kapsamı genişliyor

Pentagon’un açıklamasına göre, THAAD bataryası, İsrail’in entegre hava savunma sistemine ek bir katman sağlayarak İran ve İran yanlısı milislerin saldırılarına karşı koruma sağlayacak. Pentagon, bu hamlenin İsrail’deki Amerikalıların güvenliği için de önemli olduğunu vurguladı ve son aylarda savunma desteklerinin arttığını belirtti.

İsrail’e ilk konuşlandırma değil

Pentagon, 2019 yılında da eğitim amaçlı bir THAAD bataryasının İsrail’e konuşlandırıldığını hatırlattı. Ancak bu seferki konuşlandırmanın, tehditlere karşı bir savunma tedbiri olarak yapıldığına dikkat çekildi. ABD’nin savunma sistemlerinin İsrail’in hava güvenliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa