Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist indirildi

MSB, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin kuzeyinde, Fırat Kalkanı bölgesinde saptadığı PKK/YPG'li 4 teröristi etkisizleştirdiğini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 12:01
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 12:21
Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist indirildi
DHA
Kaynak DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı bölgesinde 4 teröristi etkisiz hale getirdi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü operasyonlarda 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Açıklamada, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)'nın terörle mücadelede kesintisiz bir şekilde devam eden operasyonlarına vurgu yapılarak, bölgede tek bir terörist kalmayana kadar mücadelenin süreceği ifade edildi.

MSB, bu operasyonların, Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlama ve bölgeyi terörden arındırma hedefleri doğrultusunda sürdürüldüğünü belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarındaki kararlılığı ve azmi, bu tür faaliyetlerle sıkça vurgulanmaya devam ediyor.

4 terörist SİHA’landı

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor.

Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor. Bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada “SİHA’ların” (silahlı insansız hava aracı) hedefleri vurmak için kalkışı, hedefe uçuşu ve belirlenen hedefi imha edişine dair görüntülerin kullanıldığı görülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa