İsrail, un kuyruğundaki Gazzelileri vurdu: En az 10 ölü

İşgalci ve soykırımcı terör örgütü İsrail'in işgal altında tuttuğu Gazze'de, un kuyruğundaki Filistinlileri vurdu: En az 10 ölü var!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 12:13
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 12:53
İsrail, un kuyruğundaki Gazzelileri vurdu: En az 10 ölü
AA
Kaynak AA

Cibaliya'daki gıda merkezine saldırı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir gıda dağıtım merkezine topçu saldırısı düzenledi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, un dağıtımı yapılan merkezin önünde bekleyen çok sayıda kişi hedef alındı. Çoğunluğu kadın ve yaşlılardan oluşan bu kalabalık, İsrail topçuları tarafından vuruldu.

En az 10 kişi yaşamını yitirdi

Sağlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, saldırı sonucunda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda yaralananların sayısının da oldukça yüksek olduğu belirtildi. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğinden endişe duyduklarını ifade ediyor.

İlk yardım ekiplerine müdahale izni verilmedi

İsrail ordusunun, abluka altındaki Cibaliya ve diğer bölgelerde devam eden saldırılarında ilk yardım ekiplerinin yaralı ve ölülerin bulunduğu bölgeye ulaşmasına izin verilmediği aktarıldı. Ablukanın giderek daha da sertleştirildiği, İsrail'in bölgedeki insani yardımlara da kısıtlama getirdiği bildiriliyor.

10 gündür süren saldırılar

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgeleri İsrail ordusu tarafından yaklaşık 10 gündür yoğun bombardıman altında. Bölgedeki sivil nüfus, İsrail ordusunun sıkı kuşatması ve saldırıları altında yaşam mücadelesi veriyor.

42.289 ölü, 98.684 yaralı

Terör örgütü İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında son 10 günde 487 Filistinli şehit oldu. İşgalci Siyonist şebeke İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu tarafa işgal altındaki Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılarda vefat edenlerin sayısı 42.289'a, yaralı sayısı ise 98.684'e yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa