"İsrail Genelkurmay Başkanı öldürüldü" iddiasına görüntülü yalanlama!

Hizbullah'ın Maaleh Golani askerî üssüne düzenlediği saldırıda öldüğü iddia edilen İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin görüntüleri paylaşıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 12:18
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 13:20
''İsrail Genelkurmay Başkanı öldürüldü'' iddiasına görüntülü yalanlama!
AA
Kaynak AA

Lübnan'da İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Hizbullah, dün akşam saatlerinde İsrail'in Maaleh Golani askerî üssünü İHA (insansız hava aracı) ile vurdu. Söz konusu saldırı neticesinde 4 İsrail askerinin yaşamını yitirdiği ve 60'a yakın İsrail askerinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü mü?

Hizbullah'ın düzenlediği bu saldırı ile İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de öldürüldüğü iddia edildi. İsrail tarafından yapılan açıklamada ise bunun Arap medyası tarafından servis edilen asılsız bir haber olduğu öne sürüldü.

Herzi Halevi'nin görüntüleri paylaşıldı

Bunun üzerine İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'nin görüntüleri paylaşıldı. Halevi, Hizbullah tarafından dün akşam saatlerinde saldırı düzenlenen Maaleh Golani askerî üssüne yönelik bir ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail ordusu tarafından konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; Halevi'nin, Hayfa kentinin güneyinde bulunan Maaleh Golani askerî üssüne gittiği ifade edildi.

İsrail askerleri ile görüşen Halevi'nin, "Hizbullah tarafından gerçekleştirilen saldırının acı verici sonuçlar ortaya çıkardığını" söylediği aktarıldı.

Halevi'nin bu görüntülerinin yeni mi yoksa eski mi olduğuna dair birtakım tartışmalar da alevlendi.

Dün Halevi'nin öldürüldüğüne ilişkin iddiaların ardından İsrail medyasına yayın yasağı getirilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa