Bakan Tunç, ceza infaz sisteminin değişeceğini açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde değişikliğe dair konuştu.Tunç, iyi hal indirimine yeni düzenleme geleceğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 12:38
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 13:29
Bakan Tunç, ceza infaz sisteminin değişeceğini açıkladı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ceza infaz sistemindeki değişiklik çıkışı sonrası  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu düzenlemelere dair bilgi verdi.

2 yıl altına hapis yolu 

Bakan Tunç, kamuoyunda cezasızlık algısına yol açan 2 yılın altındaki suçların cezaevinde yatma süresinin olmamasının rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bu durumu düzeltmek adına yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Bu kapsamda, 2 yılın altında hapis cezası alan hükümlülerin de artık cezaevine gireceği açıklandı. 

Adalet Bakanı Tunç, ceza adalet sisteminin soruşturma, kovuşturma ve infazdan oluştuğunu, bu sistemin caydırıcı olmasının toplumun adalet duygusu açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.

İyi hal indirimine yeni düzenleme

Kamuoyunda tartışmalara neden olan bir diğer konu da "iyi hal indirimi". Bakan Tunç, mevcut sistemdeki iyi hal indiriminin her suçta uygulanmasının rahatsızlık yarattığını dile getirerek, "İyi hal indirimi her suçta olmayacak, bu konuda alternatif çalışmalar yapıyoruz" dedi. Ayrıca, katalog suçlara yeni suç tiplerinin eklenebileceğini belirten Tunç, bu konunun da düzenlemelerle ele alınacağını söyledi.

Adalet Bakanı, yargı sistemini hızlandırmak ve gecikmeleri önlemek amacıyla 1,5 yıldır Yargı Reformu Strateji Belgesi üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu süreçte bilim insanları ve vatandaşlardan alınan 45 bin görüş değerlendirildi. Tunç, ayrıca yeni düzenlemelerin suç ve suçlularla mücadelede önemli rol oynayacağını ve yargı sürecinin daha hızlı işlemesini sağlayacağını belirtti.

Meclis gündeminde yer alan yeni yargı paketine ilişkin de bilgi veren Bakan Tunç, 10. Yargı Paketi’nin yakında komisyonda görüşüleceğini duyurdu. Paketin amacı ise  yargılamaların hızlandırılması ve ceza adalet sisteminin güçlendirilmesine yönelik olacak. 

Diyarbakır'da hunharca katledilen 6 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili konuşan Bakan Tunç, 250'ye yakın kişinin ifadesinin alındığını söyledi. İddianame hazırlık sürecinin başladığını ifade eden Yılmaz Tunç," iddianame ortaya çıktığında Narin'in katillerinin kim olduğunu görecekler." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasa sözlerini değerlendiren  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilk 4 maddenin tartışılmadan uzlaşma yoluyla yeni anayasanın adımlarının atılması gerektiğini ifade etti. 

 Gebze'de geçtiğimiz hafta yaşanan hayvan barınağındaki katliama ilişkin konuşa Tunç, soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa