Seramik devi Hitit Seramik'ten konkordato ilanı!

Türkiye'nin önde gelen seramik üreticisi Hitit Seramik tarafından konkordato ilan edildi. İşte ayrıntılar...

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 12:49
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 14:00
Seramik devi Hitit Seramik'ten konkordato ilanı!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Türk seramik devi Hitit Seramik tarafından konkordato ilan edildi. 1991 senesinde faaliyete geçen Hitit Seramik'in finansal bakımdan darboğaza girdiği öğrenildi.

Söz konusu seramik üreticisi, konkordato ilanı ile bu darboğazın üstesinden gelmeye çalışacak. Hitit Seramik'in, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve faiz seviyelerinin planlananın üstüne yükselmesi gibi sebeplerden dolayı iflasa yaklaştığı ifade edildi.

Önceki senelerde vergi rekortmenleri listesinde yer alan Hitit Seramik'in konkordato ilanı, şirketin yüksek ihracat potansiyeline sahip olması nedeniyle birçok kesimi şaşkınlığa uğrattı. 

Hitit Seramik, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor. Şirketin 800'den fazla çalışana sahip olduğu ifade ediliyor. 

Geçici mühlet kararı alındı

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Hitit Seramik için üç ay süreyle geçici mühlet kararı alındı. Bu kararın, İbrahim Hizal Holding'in yanı sıra yönetim kurulunda yer alan  Beril Hizal, Sevgi Hizal  ve Eylül Nehir Hizal'ı kapsayacağı bildirildi. 

Üç kişilik heyet tarafından rapor hazırlanacak

Hitit Seramik'in finansal tablolarının incelenmesi için üç kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirildi. Araştırma görevlisi Buğra Kaan Çakıroğlu, İcra İflas Hukukunda Uzman Prof. Dr. Ali Cem Budak ve Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Cengiz Özübek'in yer aldığı heyetin bir rapor hazırlayacağı ve bunun sonucunda Hitit Seramik'in iflasına yönelik karar alınabileceği öğrenildi.

Hitit Seramik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa