Halil Umut Meler davasında cezalar açıklandı

Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca hakkında istenen hapis cezası belli oldu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 13:06
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 13:47
Halil Umut Meler davasında cezalar açıklandı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda  eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca,  hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunmuştu.

Sporda kaosa neden olan olayın ardından MKE Ankaragücü eski başkanı Koca'nın da arasında olduğu 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

MKE Ankaragücü Kulübü eski Başkanı Faruk Koca tahliye edildi. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan 7 sayfalık iddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yumruk davası görüldü 

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, eski Başkan Koca'nın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "tehdit" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçlarından 13 yıl 1 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, tüm sanıklar hakkında ayrıca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı getirilmesini de istedi. 

Sanık avukatları esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.  Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için avukatlara süre vererek, duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa