Savcıyı makamında ölümle tehdit! 8 zanlı adliyede...

İstanbul Büyükçekmece’de cumhuriyet savcısının ve ailesinin makamında ölümle tehdit edilmesi ile ilgili 8 zanlı adliyeye getirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 13:43
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 15:00
Savcıyı makamında ölümle tehdit! 8 zanlı adliyede...
AA
Kaynak AA

İstanbul'da savcıyı tehdit eden zanlılar adliyeye sevk edildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E.'nin makamında tehdit edilmesi olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan 8 şüpheli, adliyeye gönderildi.

Savcıya tehdit olayı ve soruşturma detayları

Savcı Y.E., bebeklerin özel hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlandığı iddialarını araştırdığı sırada ölüm tehditlerine maruz kaldı. Bu olayın ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 şüphelinin gözaltına alındığı geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Şüphelilerden 3’ü jandarma personeli serbest bırakılırken, 2’si avukat olan 8 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Tehdit olayı nasıl gelişti?

Bebeklerin özel hastanelere nakli ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Y.E., 30 Ağustos tarihinde, avukat A.A. tarafından telefon ve yüz yüze tehdit edildi. A.A., bazı zanlıların tahliye edilmemesi durumunda suikast düzenlenebileceğini ve ailesine zarar verileceğini iddia etti.

Kişisel bilgilere erişim ve sızıntı soruşturuluyor

Bu tehditlerin ardından savcının özel bilgilerinin nasıl elde edildiği konusunda araştırmalar yapıldı. Soruşturma sırasında, savcı Y.E.'nin odasına kayıt cihazı yerleştirildiği ve kişisel bilgilerinin jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı anlaşıldı.

Geniş çaplı operasyon ve gözaltılar

Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alındı. İddialara göre, avukat A.A. ve M.K.Z. savcıyı ölümle tehdit etti ve bu tehditler kayda alındı. Jandarma personelinin de sistem üzerinden kişisel bilgileri sorgulaması dikkat çekti.

47 şüpheli hakkında fezleke hazırlanarak Bakırköy’e gönderildi

Bu soruşturmanın yanı sıra, savcı Y.E.'nin yürüttüğü diğer bir soruşturmada, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının bebek acil hastalarını belirli özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Bu kapsamda 22'si tutuklu toplam 47 kişi hakkında fezleke hazırlandı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa