Zaha, Lyon'da kadro dışı bırakıldı

Galatasaray'ın Lyon'a kiraladığı Wilfried Zaha, disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 13:44
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 14:01
Zaha, Lyon'da kadro dışı bırakıldı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Galatasaray'dan kiralık olarak Olympique Lyon'a transfer olan Wilfried Zaha, Fransa'daki kariyerinde sıkıntılar yaşamaya devam ediyor.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Lyon Teknik Direktörü Pierre Sage, disiplinsiz davranışlar sergileyen Zaha ve takım arkadaşı Gift Orban'ı kadro dışı bıraktı. 

Özellikle Zaha'nın, Avrupa Ligi'nde oynanan Rangers maçının ardından yapılan kondisyon antrenmanına katılmak istememesi bu kararın alınmasında etkili oldu.

Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Wilfried Zaha, Rangers maçının ardından yedek kalan ve az süre alan futbolcular için düzenlenen antrenmana katılmayı reddetti. Bu tutumu nedeniyle Nantes maçının kadrosuna alınmayan Zaha'nın yanı sıra, antrenmana katılmayan Gift Orban da benzer bir yaptırımla karşılaştı. Her iki oyuncu da teknik direktör Sage tarafından kadro dışı bırakıldı.

Lyon Teknik Direktörü Pierre Sage, Zaha ve Orban ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Oynamayan ya da az oynayan futbolculara çok net bir mesajım var. Onları bir futbolcu olarak değerlendirmem zor" diyerek iki oyuncu için sinyal vermişti. 

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'a büyük beklentilerle transfer olan 31 yaşındaki Wilfried Zaha, üç yıllık sözleşme imzalamasına rağmen beklentileri karşılayamadı. Teknik direktör Okan Buruk ile de sorunlar yaşayan Zaha, bu sezon transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala Lyon'a kiralandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa