Narin cinayetinde gelişme: "Kimin kimlerle beraber olduğu belirlendi"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada, "HTS kayıtları ile kimin kimlerle beraber olduğunun belirlendiğini" ifade etti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 14:06
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 15:29
Narin cinayetinde gelişme: ''Kimin kimlerle beraber olduğu belirlendi''
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi, Türkiye'yi yasa boğdu. 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve yaklaşık 20 gün sonra öldürüldüğü anlaşılan Narin Güran hakkında flaş bir açıklama geldi.

"250 kişinin ifadesi alındı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin cinayetinde HTS kayıtları sayesinde hangi evlerde kimin kimlerle birlikte olduğunun tek tek tespit edildiğini belirtti.

Bakan Tunç, tutukluların yanı sıra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin bulunduğunu kaydederek yaklaşık 250 kişinin ifadesinin alındığını söyledi.

"Görüntüler TÜBİTAK tarafından incelendi"

Şüphelilerin ifadelerinin yeniden alınması ve kamera görüntülerinin tespit edilmesi gibi durumların yaşandığını aktaran Tunç, söz konusu görüntülerin TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından incelendiğini ifade etti. Tunç, Narin'in kaybolmasının ardından bazı kişilerin evlerinin önüne kamera taktıklarını hatırlattı. 

HTS kayıtlarının da tespit edildiğini belirten Tunç, geriye dönük olarak kimin kimlerle konuştuğuna dair daraltılmış baz çalışmalarının yürütüldüğünü ve bilirkişi incelemeleri sonucunda kritik verilere erişim sağlandığını dile getirdi. 

"Kimin kimlerle hangi evde ve hangi odada olduğu tespit edildi"

Tunç, Narin'in katillerinin yargı önünde mutlaka hesap vereceğine dikkat çekerek teknik çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Son değerlendirilmelerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldığını ve iddianame hazırlığına yönelik sürecin başladığını dile getiren Tunç, daraltılmış baz çalışmaları kapsamında hangi dakikada kimin nerede bulunduğunun, kimin kimlerle hangi evlerde ve hangi odalarda birlikte olduğunun ayrıntılı bir şekilde tespit edildiğini duyurdu. 

Tunç, soruşturmada en son teknolojilerin kullanıldığını ifade etti. Yargı sürecinin uzamadan tamamlanacağını vurgulayan Tunç, Narin cinayetinde çok kritik verilere ulaşıldığının bir kez daha altını çizdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa