İsrail, yerlerinden ettiği Filistinlilerin çadırlarını vurdu

İşgalci terör örgütü İsrail, Gazze'de yerlerinden ettiği Filistinlileri, hastane yerleşkesindeki çadırlarında vurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 14:18
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 14:25
İsrail, yerlerinden ettiği Filistinlilerin çadırlarını vurdu
AA
Kaynak AA

Hastane yerleşkesine bombalı saldırı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadır alanına bombalı saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

WAFA: Çadırlarda yangın çıktı

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde yer alan hastane yerleşkesinde çadırlara yönelik saldırı sonucunda, alevlerin hızla yayıldığı ve büyük bir yangın çıktığı bildirildi.

30 çadır yandı

Sağlık kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, saldırı sonrası çıkan yangında yaklaşık 30 çadır tamamen yanarken, yangının 45 dakika sürdüğü kaydedildi. Yangında yerinden edilmiş sivillerin barınma alanları tahrip oldu.

Yaralılarda ağır yanıklar var

Sağlık yetkilileri, olayda hayatını kaybeden 4 kişiden birinin çocuk, birinin ise kadın olduğunu belirtti. Yaralanan 40 kişide ikinci ve üçüncü derece yanıklar görüldü.

Gazze hükümetinden açıklama: 7. saldırı

Gazze hükümetinin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun hastane yerleşkesine bu yıl içinde 7. kez saldırdığı ifade edildi. Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesi, daha önce de Ocak, Mart, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bombalanmıştı.

Sosyal medyada yankı buldu

Saldırının ardından sosyal medyada paylaşılan videolarda, yangının alevleri arasında kalan insanların çığlık attığı görüntüler büyük yankı uyandırdı.

7 Ekim'den bu yana 42 bin 227 ölü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 17 bini çocuk, 11.378'i kadın olmak üzere toplam 42.227 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısının 98.464'e ulaştığı, binlerce cesedin ise halen enkaz altında olduğu bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa