Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adalet uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaymakam adaylarına seslendi. Erdoğan adaylardan vatandaşlardan kopmamalarını istedi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 14:37
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 15:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adalet uyarısı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada kaymakam adaylarına önemli uyarılarda bulundu. 

Geçmişte milyonlarca vatandaşın ötekileştirildiğini belirten Erdoğan, devletin, milletin hizmetkarı olduğunu, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesidir ve bu ilkeden asla taviz veremeyiz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakam adaylarına hitaben, kibirden uzak durmalarını halkla iç içe olmalarını, uzak ve kopuk idarecilik yapmamaları için uyarıda bulundu. 

Erdoğan, kura töreni kapsamında görev yerleri belirlenen 97 kaymakam adayına, Türkiye’nin her ilçesinin eşit hizmeti hak ettiğini hatırlattı. "Görev yapacağınız ilçelerde uzak-yakın, küçük-büyük ayrımı yapmayın" diyerek, Türkiye'nin 81 vilayetine bağlı 922 ilçenin tamamının önemli olduğunu ifade etti.

"Türkiye bir hukuk devletidir"

Erdoğan, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve adaletin devletin temel taşı olduğunu belirtti. "Adaleti yücelttiğimiz ölçüde devlet de yücelir" ifadelerine yer verdi.

Geçmişteki ötekileştirme politikalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, inancını özgürce yaşamak isteyen milyonlarca vatandaşın ötekileştirildiğini hatırlattı. Başörtüsü ve sakal gibi sebeplerle vatandaşların dışlandığını belirten Erdoğan, bu tür ayrımcılıkların Türkiye’ye büyük zarar verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakam adaylarına millete hizmet için samimiyetle çalışmaları çağrısında bulunarak, "Milletin adamı olmadan, milletin gönlüne girmeden hakiki devlet adamı olunmaz" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa