CHP'den asgari ücret tepkisi: Maaşlar eridi, acilen revize edilmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, maaşların enflasyon karşısında eridiğini belirterek asgari ücrete zam yapılması çağrısında bulundu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 14:41
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 15:05
CHP'den asgari ücret tepkisi: Maaşlar eridi, acilen revize edilmeli!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Yeni yıl yaklaşırken asgari ücrete ne kadar zam geleceği de çalışanlar tarafından bir hayli merak ediliyor. Asgari ücrete ilişkin tartışmalar sürerken CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, konuya dair önemli bir açıklamada bulundu.

Asgari ücrete derhal zam yapılması gerektiğini ifade eden Taşçıer, bütün maaşların enflasyon karşısında eridiğine dikkati çekti. Taşçıer, bu nedenle asgari ücretin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

"Açlık sınırı eylülde 21.000 TL'ye ulaştı"

Son bir senede açlık sınırının 6.485 TL artış gösterdiğini hatırlatan Taşçıer, eylül ayında bu sınırın 21.000 TL'ye yükseldiğini dile getirdi. Taşçıer, dört kişiden oluşan bir ailenin açlık sınırını örnek vererek "Bu sınır, asgari ücretin 4.000 TL kadar üzerine çıktı." dedi.

Taşçıer, şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret politikası tamamen fiyasko"

Bu sorulara hükûmet tarafından verilebilecek bir yanıtın olmadığını ifade eden Taşçıer, asgari ücret politikasını tamamen bir "fiyasko" olarak nitelendirdi.

Taşçıer, Türkiye'de dar gelirlilerin, emekçilerin ve işçilerin geçim koşullarının giderek daha da güçleştiğini vurgulayarak vatandaşların temel ihtiyaçlarının bile lüks tüketime dönüştürüldüğünü savundu.

"Vatandaşlarımızı açlık sınırının altında ezmesinler"

Vatandaşlara satın alma gücünün hükûmet tarafından verilmesi gerektiğini aktaran Taşçıer, asgari ücrete derhal zam yapılması yönünde bir çağrıda bulundu. Taşçıer, hükûmete seslenerek şunları söyledi:

Taşçıer, aynı zamanda emekçilerin sırtına adaletsiz "vergi kamburları"nın yüklendiğini belirterek bu kamburların acilen kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa