İran'dan ABD'ye İsrail mesajı!

İsrail ile gerilim yaşayan İran'ın ABD ile temasa geçerek İsrail'in saldırılarının sınırlı tutması durumunda konuyu kapatacakları aktardıkları öne sürüldü.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 15:22
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 15:52
İran'dan ABD'ye İsrail mesajı!
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Orta Doğu'da gerilim günler geçtikçe tırmanışa geçti.

İsrail'in İran' a yönelik füze saldırısına misillemesi beklenirken, ABD yönetimi İsrail'e gelişmiş hava savunma sistemi gönderileceğini açıkladı.

Pentagon'un "THAAD" olan yüksek irtifa bölge hava savunma sistemine ait bir batarya ile gerekli personelin İsrail'de konuşlandırılacağı belirtildi. Bu adımın İran'ın saldırısı sonrası İsrail'in savunmasını güçlendireceği açıklandı.

Tüm bunlar yaşanırken İran'dan ABD'ye mesaj gittiği ileri sürüldü. 

Tahran yönetiminin, İsrail'in İran'a yönelik olası bir saldırısının "sınırlı" olması halinde, bu durumu daha fazla tırmandırmamak amacıyla konuyu kapatabileceğini ABD'ye ilettiği iddia edildi Ancak bu iddialar henüz resmi bir kaynak tarafından doğrulanmadı.

İsrail, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran konsolosluğunu hedef almış, buna karşılık olarak İran, İsrail’e füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla misillemede bulunmuştu. İran ise,  İsrail’in Tel Aviv’de gerçekleştirdiği küçük çaplı misillemeye karşılık vermemişti. 

Son olarak İran, 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırısı düzenledi. Bu saldırıya karşılık Tel Aviv yönetiminin yanıt vereceği açıklanmıştı, ancak saldırının boyutu ve zamanlaması henüz netlik kazanmış değil.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa