İsrail basını: Hizbullah, Demir Kubbe'nin radarlarını bozmayı başardı

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, Hizbullah'ın dün düzenlediği saldırıda Demir Kubbe'nin radarlarını bozmayı başardığını aktardı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 15:33
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 15:55
İsrail basını: Hizbullah, Demir Kubbe'nin radarlarını bozmayı başardı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Dün akşam saatlerinde Hizbullah, İsrail'in Maaleh Golani askerî üssünü hedef aldı. Binyamina bölgesinde yer alan askerî üsse İHA (insansız hava aracı) ile düzenlenen saldırı sonucu 4 İsrail askeri öldü. 58 İsrail askeri ise yaralandı. Yaralı askerlerden 7'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Hizbullah, dünkü saldırıyı, başkent Beyrut'ta 22 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan saldırılara misilleme olarak gerçekleştirdiğini duyurdu. Hayfa'nın güneyindeki Kayserya şehrinin yakınlarında yer alan askerî üsse yönelik saldırıda İHA'nın (insansız hava araçları) hava savunma füzeleri tarafından nasıl engellenemediği merak edildi.

Bu saldırıda İsrail'in "Demir Kubbe"sinin devreye girmemesi bazı soru işaretlerine yol açtı. Söz konusu hava savunma sistemi, bu kez İHA'yı (insansız hava aracı) tespit etmeyi başaramadı. Şehirde de uyarı için sirenler çalmadı. 

Demir Kubbe neden devreye girmedi? 

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi tarafından konuya dair bir haber yayınlandı. Bu haberde; İsrail ordusunun, Hizbullah tarafından dün düzenlenen saldırıda hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin devreye girmeme nedenini araştırdığı ifade edildi.

Haberde, Hizbullah'ın askerî üsse yönelik gerçekleştirdiği saldırının öncekilerden farklı olduğuna dikkat çekildi. Karışık bir füze bombardımanı gerçekleştirildiği belirtilen haberde, Hizbullah'ın bu sayede Demir Kubbe'nin radarlarını bozmayı başardığı vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa