Abdullah el-Berş, Gazze'deki son durumu gözyaşlarıyla anlattı!

Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Bölgede yaşanan son durumu aktaran Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş, gözyaşlarını tutamadı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 15:50
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 18:00
Abdullah el-Berş, Gazze'deki son durumu gözyaşlarıyla anlattı!
Ecem Çetin Muhabir

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 1 yılı aşkın süredir devam ediyor. İsrail, geçtiğimiz sene 7 Ekim'den beri Gazze'ye havadan ve karadan acımasızca saldırıyor. 

Çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden Gazze'ye yönelik saldırılar gerçekleştiren İsrail, düzenlediği saldırılarla binlerce masun Filistinlinin ölümüne neden oldu.

Gazze'deki insanlık dramı yürekleri dağlarken, bu savaşın bitmesi dört gözle bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının sona ermesi için mücadelelerini ve diplomasi temaslarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş, Gazze'deki son durumu anlattı.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna röportaj veren Abdullah el-Berş, yaşanan insani dram karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Berş, Gazze'de yaşanan katliamlar ve sağlık hizmetlerindeki ciddi eksiklikler hakkında bilgi verdi. Konuşmasının bir noktasında, uluslararası toplumun yardımına dair umutlarının tükendiğini vurgulayan Berş, "Allah'tan başka ümidimiz yok." dedi. 

"Kelimeler boğazımda düğümleniyor"

Bu ifadelerin ardından duygusal anlar yaşayan Berş, konuşmakta zorlandı

Sunucunun "İnsan olarak ve göreviniz itibarıyla en çok ne sizi endişelendiriyor?" sorusuna cevap vermekte zorlanan Berş'in, gözlerinin dolduğu görüldü. Konuşmasını tamamlayamayan yetkili, "Kelimeler boğazımda düğümleniyor." diyerek acısını dile getirdi.

"Gazze Şeridi'nin içinde bulunduğu durumu anlatan en iyi cevap oldu"

Röportajın sonunda, Al Jazeera sunucusu, Berş'in duygusal tepkisini değerlendirerek, "Belki de bu, Gazze Şeridi'nin içinde bulunduğu durumu anlatan en iyi cevap oldu." yorumunu yaptı ve iyi dilekleriyle programı sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa