Barış Boyun çetesine operasyon

Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir'in elebaşılığını yaptığı iki ayrı suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonda, 157 şüpheli yakalandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 16:02
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 16:17
Barış Boyun çetesine operasyon
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Yunanistan’da çeteye mensup 6 kişinin, çetenin motosikletli timlerinin sıklıkla kullandığı bir yöntemle araç içinde öldürüldüğü tespit edildi. Olayla ilgili yapılan incelemelerde, saldırıya uğrayan aracın plakasının sahte olduğu ve hayatını kaybeden kişilerin sahte pasaport taşıdıkları ortaya çıktı.

İddialara göre cinayetlerin arka planı, suç örgütü lideri Barış Boyun’a dayanıyor. Meslekten ihraç edilen eski bir MİT mensubu olduğu belirtilen Boyun, adamlarını Yunanistan üzerinden İtalya’ya götürmek üzere anlaşma yapmıştı. Barış Boyun, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme ve yağma gibi suçlar dahil olmak üzere 23 ayrı suçtan aranıyordu ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı.

İtalyan polisi, Roma ve Milano’da gerçekleştirdiği operasyonlarla Boyun’un suç ağını hedef aldı. Son olarak, İtalya’nın Viterbo şehrinde Türk ve İtalyan polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla Barış Boyun, organize suç örgütü üyesi 19 kişiyle birlikte yakalandı.

Türkiye’de de suç örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, özellikle Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir’in yönettiği iki ayrı organize suç örgütüne yönelik "Kuyu-36" adı verilen geniş çaplı bir operasyonun gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu operasyon kapsamında 157 şüpheli gözaltına alındı.

Son dönemde Türkiye’de emniyet birimlerinin suç oranlarını düşürmek ve toplum güvenliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği kapsamlı operasyonlar, suç örgütlerine büyük darbe vurmayı amaçlıyor. Hem yurt içinde hem de uluslararası alanda gerçekleştirilen bu operasyonlar, organize suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa