Uğruna kaç yıl savaşıldı! Game of Thrones'un tahtı satıldı

Yayınlandığı dönemde izlenme rekorları kıran Game of Thrones dizisinin en önemli sembollerinden birisi olan "Demir Taht" 1,5 milyon dolara satıldı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 16:29
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 18:00
Uğruna kaç yıl savaşıldı! Game of Thrones'un tahtı satıldı
Ecem Çetin Muhabir

Emilia Clarke, Sophie Turner, Kit Harington, Lena Headey, Natalie Dormer, Peter Dinklage, Rose Leslie gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Game of Thrones dizisi yayınlandığı dönemde milyonları ekran başına kilitledi.  

Türkiye ve dünya çapında çok sayıda hayran kitlesi bulunan Game of Thrones, halen büyük ilgi görüyor.  

İzlenme rekorları kıran dizi için müzede düzenlendi. 

Müzayedeki açık artırmada, dizinin unutulmaz kostümleri, aksesuarları ve set parçaları satıldı. 

Heritage Auctions müzaye evinde 900'den parça açık arttırmada yer aldı. Dizinin hayranları, ikonik objeler için büyük ilgi gösterdi.

1,5 milyon dolara satıldı 

Dizinin simgesi haline gelen "Demir Taht" 1,5 milyon dolara bir hayran tarafından satın alındı. Sekiz sezon boyunca birçok karakterin uğruna savaştığı bu ünlü obje, müzayedenin en yüksek fiyata satılan parçası oldu.

Açık artırmanın diğer dikkat çeken satışlarından biri de Jon Snow karakterinin kullandığı kılıç oldu. Kılıç, yaklaşık 400 bin dolara alıcı buldu. Ayrıca, Cersei Lannister'ı canlandıran Lena Headey'in dizinin final sahnesinde giydiği elbise de 137 bin 500 dolara satıldı.

Etkinlikte 21 milyon dolar gelir sağlandı

Müzayedeye 4 bin 500'den fazla alıcının katıldığını belirten Heritage Auctions yetkilileri, etkinlikten toplam 21 milyon dolar gelir sağlandığını açıkladı. 

Game of Thrones'un hayran kitlesi, dizinin tarihi objelerine büyük ilgi gösterdi ve bu parçaların sahipleri olmak için ciddi rakamlar ödedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa