Mustafa Destici: Limitini 99 bin liraya düşürenin kartını iptal edin!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 750 TL'lik katkı payını ödememek için limitini 99 bin TL'ye düşürenlerin kredi kartlarının iptal edilmesini istedi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 16:42
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 17:28
Mustafa Destici: Limitini 99 bin liraya düşürenin kartını iptal edin!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

100.000 TL ve üzeri limite sahip kredi kartı olan vatandaşlardan her sene 750 TL savunma sanayii katkı payı alınacak.

Düzenlemeye göre;  750 TL katkı payının, her sene 5 Ocak'ta olmak üzere kredi kartı sahibinin hesabına yansıtılacağı ve söz konusu kartın iptali durumunda ise bu katkı payının iade edilmeyeceği bildirildi. 

Bu düzenleme, Orta Doğu'da İsrail'in saldırgan tutumu devam ederken Türkiye'nin savunma sanayisinin daha güçlü hale getirilmesi için kritik bir adım olarak görüldü. 

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlemeye destek veren siyasilerden biri oldu.

Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulunan Destici, 750 TL ödememek için kredi kartlarının limitlerini 100 bin TL'den 99 bin TL'ye düşürenlerin kartlarının iptal edilmesini istedi.

Destici, başta devlet bankaları olmak üzere bütün millî bankalara çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Destici'den daha önce de destek açıklaması gelmişti

Destici, daha önce yaptığı bir açıklamada, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı kullananların 750 TL ile Türkiye'nin savunma sanayisine destek vereceğini belirtmiş, söz konusu desteğin verilmemesi halinde ise Türkiye'nin sonunun da Filistin, Irak ya da Suriye gibi olabileceğini dile getirmişti.

100.000 TL ve üzeri limite sahip kredi kartlarından her sene 750 TL alınmasına yönelik düzenlemeye itiraz edenlerin Batı'yı, Yunanistan'ı ve Ermenistan'ı savunduklarını ifade eden Destici, şu açıklamayı yapmıştı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa