MSB: Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ele geçirildi

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 17:57
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 18:12
MSB: Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ele geçirildi
DHA
Kaynak DHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Mehmetçik'in teröristlerin inlerine büyük darbeler vurduğunu vurguladı.

Operasyon kapsamında bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde, terör örgütüne ait birçok silah ve mühimmat bulundu. Ele geçirilen silahlar arasında 1 adet SA-7 güdümlü hava savunma silahı, 2 adet 14.5 mm ve 23 mm Doçka makineli tüfek, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 10 Zagros keskin nişancı tüfeği ve çeşitli makineli tüfekler yer aldı. Ayrıca, 15 el bombası, 1 antitank mayını, RPG-7 roketatar mühimmatları, 1800 adet Doçka makineli tüfek mühimmatı ve 6600 adet hafif silah mühimmatı da ele geçirilen mühimmatlar arasında bulunuyor.

Operasyonda ayrıca, teröristlere ait 4 Yaesu el telsizi, 1 Yaesu araç telsizi, keskin nişancı dürbünleri, güneş panelleri, drone ve ekipmanları, mesafe ölçerler ile çok sayıda tıbbi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonlar devam ederken, bölgede teröristlere ait sığınak ve mühimmat depolarının imha edildiği belirtildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa