AB Yüksek Temsilcisi Borrell İsrail’i kınadı

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in, Gazze'de sivillerin sığındığı hastane yerleşkesi ve bir okula düzenlediği saldırıları kınadı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 18:07
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 18:24
AB Yüksek Temsilcisi Borrell İsrail’i kınadı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sadece güvende olmak isteyen sivillerin korkunç koşullar altında öldürüldüğüne işaret etti.


Borrell, Gazze'deki bir hastane ve barınak olarak kullanılan bir okula İsrail Ordusunca düzenlenen saldırıları kınadı.

AB Yüksek Temsilcisi, yaşananların İsrail’i daha güvenli hale getirmeyeceği uyarısında bulundu.

Almanya'dan "korkunç" nitelemesi

Almaya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer de Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde biri çocuk olmak üzere sivillerin yanarak can vermesinin hatırlatılması üzerine "Ne yazık ki bu çatışma bizi en korkunç görüntüleri görmeye zorluyor," dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un İsrail ziyaretlerinde  dayanışma ve destek mesajlarını ilettiğini belirten Sözcü Fischer,   İsrail’in savaş yöntemlerini değiştirmesi ve daha hedef odaklı hale getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde bulunan yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara düzenlenen saldırıda biri çocuk ve biri kadın 4 Filistinli yaşamını yitirmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.

Hastane yerleşkesindeki yangında bazı kişilerin alevler içinde kaldığı ve çığlıkların açık bir şekilde duyulduğu görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşısı yapılması planlanan bir okula İsrail Ordusu tarafından dün hava saldırısı yapıldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa