Netanyahu İran misillemesi için Güvenlik Toplantısı yapacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İran'a verilecek karşılığı ve Lübnan'daki son durumu görüşmek için "güvenlik toplantısı" yapacağı belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 18:29
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 18:37
Netanyahu İran misillemesi için Güvenlik Toplantısı yapacak
AA
Kaynak AA

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında yapılacak güvenlik toplantısının yerel saatle 20.30'da gerçekleştirileceği bildirildi. 

Toplantıda, İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği füze saldırısına verilecek yanıtın yanı sıra Lübnan'daki mevcut durumun da değerlendirileceği belirtildi.

İsrail güvenlik kabinesi, geçtiğimiz hafta yine Netanyahu'nun liderliğinde bir araya gelerek İran'a yönelik olası bir misilleme planını ele almış, ancak görüşmelerde kesin bir sonuca varılamadığı ifade edilmişti. Tel Aviv yönetimi, İran'ın füze saldırısına yanıt verileceğini daha önce duyurmuştu.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden'ın, Tel Aviv'in İran'a yönelik olası bir misilleme planı konusunda büyük oranda mutabakata vardıkları iddia edildi. İsrailli Walla haber sitesinin aktardığına göre, iki liderin 9 Ekim'de gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in İran'a karşı yapacağı olası saldırı detaylı şekilde ele alındığını belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa