Sosyal medyadan tanışıp buluştular ve erkekleri dolandırdılar

Ankara'da sosyal medya üzerinden kurdukları planla erkekleri dolandıran bir suç örgütüne karşı düzenlenen operasyon sonucunda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 19:47
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 20:02
Sosyal medyadan tanışıp buluştular ve erkekleri dolandırdılar
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Ankara'da sosyal medya üzerinden kurdukları planla erkekleri dolandıran bir suç örgütüne karşı düzenlenen operasyon sonucunda, 9 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma, örgütün sosyal medya aracılığıyla tanıştıkları erkekleri hedef alarak banka bilgilerini ele geçirip haksız kazanç sağladığını ortaya çıkardı.

Yüz yüze görüşme ayarladılar

Elde edilen bilgilere göre, suç örgütü üyeleri mağdurlarla sosyal medya üzerinden iletişim kurduktan sonra yüz yüze görüşme ayarlıyor ve buluştukları esnada mağdurların cep telefonlarını "müzik dinlemek" gibi çeşitli bahanelerle alıyorlardı. Telefon şifrelerini bu şekilde öğrenen şüpheliler, dışarıda bekleyen diğer örgüt üyeleriyle organize bir şekilde bulundukları yerden kaçıyorlardı.

Telefon şifrelerini öğrenip banka hesaplarını boşalttılar

Yapılan araştırmalar, dolandırıcıların mağdurların telefon şifrelerini elde ettikten sonra internet bankacılığına giriş yaparak mağdurların banka hesaplarından kendi hesaplarına para transfer ettiklerini ve internet bankacılığı üzerinden kredi çektiklerini ortaya çıkardı. Ayrıca dolandırıcılığa karışan kadın şüphelilere, çaldıkları paraların üçte birinin ödendiği tespit edildi.

34 ayrı dolandırıcılık kurbanı belirlendi

Ankara Emniyet Müdürlüğü, suç örgütüne dair yaptığı kapsamlı soruşturma sonucunda 34 ayrı dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen 9 şüpheliyi yakalamak için bir operasyon başlattı. Operasyon kapsamında, suç örgütünün üye sayısı 9 olarak tespit edilirken, bu kişilerin tamamı gözaltına alındı ve şüphelilere ait 7 cep telefonuna el konuldu.

Sosyal medyadan tanıştığınız kişiye güvenmeyin

Soruşturma halen devam ederken, yetkililer suç örgütüne karışan diğer kişilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmek için vatandaşlara sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilere güvenmemeleri ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa