Netanyahu: "Tüm Lübnan'ı hedef almaya devam edeceğiz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun, başkent Beyrut dahil olmak üzere tüm Lübnan'ı vurmaya devam edeceğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 20:30
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 20:38
Netanyahu: ''Tüm Lübnan'ı hedef almaya devam edeceğiz''
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan genelinde saldırılarını sürdüreceğini duyurdu. Netanyahu, Hizbullah'ın insansız hava aracı (İHA) saldırısına hedef olan Hayfa'nın güneyindeki Golani eğitim üssünü ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştıracağını belirterek, "Beyrut'ta da Hizbullah'a karşı acımasız saldırılarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Hizbullah tarafından düzenlenen İHA saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır olmak üzere 58 askerin yaralandığını duyurdu. Hizbullah ise bu saldırının, Lübnan ve Filistin direnişiyle dayanışma amacıyla gerçekleştirildiğini ve Beyrut'taki saldırılara karşılık olarak yapıldığını açıkladı.

İsrail, 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'da Hizbullah'la süregelen çatışmalar kapsamında yoğun hava saldırıları düzenliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bu tarihten itibaren 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 309 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 782 kişi ise yaralandı.

İsrail'in bombardımanları nedeniyle yüz binlerce Lübnanlı yerinden edilirken, 430 binden fazla kişi Suriye'ye göç etmek zorunda kaldı. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, Hizbullah da roket ve füzelerle karşılık veriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa