Muğla açıklarında 48 düzensiz göçmen yakalandı, 48 göçmen kurtarıldı

Muğla açıklarında 9'u çocuk 48 düzensiz göçmen kurtarıldı, 48 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 4 kişi yakalandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ekim 2024 21:57
GÜNCELLEME
14 Ekim 2024 22:02
Muğla açıklarında 48 düzensiz göçmen yakalandı, 48 göçmen kurtarıldı
AA
Kaynak AA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre, Marmaris açıklarında can salı içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik birimleri bölgeye sevk edildi. Yapılan müdahale sonucu, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itildiği belirlenen can salında 9'u çocuk olmak üzere toplam 48 düzensiz göçmen kurtarıldı. Olayla bağlantılı olarak, göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Benzer bir olay da Datça ilçesi açıklarında yaşandı. Sahil güvenlik ekipleri, İtalya'ya gitmek amacıyla yelkenli bir tekneyle seyir halinde olan bir grup düzensiz göçmen hakkında alınan ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler, teknede 12'si çocuk olmak üzere toplam 48 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı düşünülen 2 şüpheli de bu operasyonda gözaltına alındı.

Her iki operasyonda gözaltına alınan toplam 4 şüpheli, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla ilgili işlemler için emniyet birimlerine teslim edildi. Kurtarılan düzensiz göçmenler ise gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa