Gazze'nin kuzeyinde can kayıpları artıyor

Gazze'deki hükümet, İsrail'in, kuzeydeki can ve mal kaybını artıran silahlar ve araçlar kullandığını ifade etti.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 05:50
Gazze'nin kuzeyinde can kayıpları artıyor
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği saldırılarda, bomba yüklü robotlar, patlayıcı variller ve "Quadcopter" tipi insansız hava araçları kullanarak büyük can ve mal kayıplarına yol açtığı bildirildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, İsrail’in bu saldırılarda insanlık dışı silahlar kullandığını ve Filistin halkına karşı soykırım suçları işlediğini belirtti.

Bomba Yüklü Robotlar ve Patlayıcı Variller

Sevabite, İsrail’in, evlerin arasında dolaşan ve uzaktan kumanda edilen bomba yüklü robotlarla saldırılar düzenlediğini söyledi. Bu robotların yerleşim alanlarında büyük yıkıma ve can kaybına yol açtığını belirten Sevabite, İsrail ordusunun ayrıca su ve deterjan tanklarına patlayıcı yerleştirip, bu tankları Filistinlilerin yaklaşmasıyla patlattığını ifade etti.

Quadcopter Tipi İHA'lar ve Savaş Uçakları

İsrail ordusunun "Quadcopter" tipi insansız hava araçlarını hareket eden her cisme ateş açmak için kullandığını aktaran Sevabite, savaş uçaklarıyla evleri bombalamalarının ölü sayısının artmasına neden olduğunu vurguladı. Sevabite, bu tür ölümcül araçların kullanılmasının İsrail’in soykırım niyetini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Yardım Ekiplerine Engel

Sevabite, 10 günü aşkın süredir devam eden saldırılarda 350’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlercesinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, İsrail ordusunun saldırıya uğrayan bölgelere ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin girişine izin vermediğini ve yaralıların yardım alamadan ölüme terk edildiğini kaydetti.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Sevabite, İsrail’in bu soykırımının sürmesinde ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın katkısı olduğunu belirterek, uluslararası kuruluşları bu saldırıları durdurmak için İsrail’e baskı yapmaya çağırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa