İtalya'da İsrail maçı öncesi Filistin'e destek...

İtalya'da UEFA Uluslar A Ligi İsrail milli futbol takımının maçı öncesi Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 08:21
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 08:21
İtalya'da İsrail maçı öncesi Filistin'e destek...
EM
Erhan Meyveci Editör

İtalya'da oynanan UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'taki İtalya-İsrail futbol maçı öncesinde, Filistin'e destek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ev sahibi İtalya'nın İsrail'i Udine kentinde 4-1 mağlup ettiği maç, geniş güvenlik önlemleri ve protesto gösterileri eşliğinde yapıldı.

Filistin'e Destek Yürüyüşü

Udine şehir merkezindeki Repubblica Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ve Lübnan'daki askeri operasyonlarına karşı Filistin'e destek amacıyla yürüdü. Göstericiler, ellerindeki Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin", "Soykırım Dursun", "İtalya-İsrail Maç Sonucu = İnsanlığın Yenilgisi" yazılı dövizlerle protestolarını dile getirdi. Organizasyon yetkilileri, yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını bildirdi. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

Geniş Güvenlik Önlemleri

İtalyan güvenlik güçleri, maçın oynandığı Bluenergy Stadı'nda ve çevresinde sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Stadyuma gelen her araç ve kişi, terörle mücadele kapsamında detaylı kontrol noktalarından geçirilerek içeri alındı. Maç esnasında bazı İtalyan taraftarların İsrail milli marşını ıslıkladığı, bazılarının ise alkışlarla karşılık verdiği gözlemlendi.

Bu protestolar, Filistin'e destek ve İsrail'in bölgede yürüttüğü operasyonlara karşı tepki gösteren kesimlerin İtalya'daki duruşunu yansıtıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa