İsrail'de İran korkusu... GPS sinyalleri devre dışı bırakılacak...

İsrail basınına göre, İsrail ordusu olası İran saldırısına karşılık GPS sinyallerini devre dışı bırakacak.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 08:50
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 08:50
İsrail'de İran korkusu... GPS sinyalleri devre dışı bırakılacak...
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail ordusunun, İran'dan gelebilecek olası bir saldırıya karşı aldığı önlemler kapsamında, Tel Aviv'deki Kirya bölgesinde GPS sinyallerini devre dışı bıraktığı iddia edildi. İsrail merkezli Walla internet sitesinin haberine göre, Savunma Bakanlığı binasının bulunduğu bu stratejik bölgede GPS sinyallerinin devre dışı bırakılması, artan İran gerilimi bağlamında bir güvenlik tedbiri olarak uygulanmaya başlandı.

İsrailli Komutanların Hazırlıkları

İsrailli komutanların, İran'dan gelebilecek saldırılara karşı hazırlıkları değerlendirmek üzere bir dizi toplantı yaptığı ve bu kapsamda ülkenin hava savunma sistemleri, ordu birimleri, Savunma Bakanlığı, İç Cephe Komutanlığı ve hassas tesislerin kontrol sistemlerinde kapsamlı iyileştirmeler yapıldığı belirtildi. Bu hazırlıklar, özellikle savunma sistemlerinin en üst düzeye çıkarılmasını amaçlıyor.

ABD'nin Yardımı ve THAAD Sistemi

Haberde ayrıca, ABD'nin, İsrail'in hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesine destek vereceği ifade edildi. İsrail Savunma Bakanlığı ve ordusu, ülke genelinde izleme ve uyarı sistemlerini ileri teknolojilerle modernize etmek için çalışmalara başlamış durumda. Bu gelişmelerin bir parçası olarak, ABD'nin İsrail'e uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığı da 12 Ekim'de İsrail ordusu tarafından duyurulmuştu.

Bu adımlar, İsrail'in bölgedeki güvenlik endişelerine ve özellikle İran'dan gelebilecek tehditlere karşı hazırlıklarını hızlandırdığını gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa