İranlı general Kaani, Tahran’da ortaya çıktı!

Hakkında birbirinden farklı iddialar çıkan İranlı general Kaani, yok olduğu iki haftanın ardından ilk kez Tahran'da görüldü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 09:32
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 09:42
İranlı general Kaani, Tahran’da ortaya çıktı!
AA
Kaynak AA

İranlı komutan Kaani, Beyrut saldırısından sonra ilk kez Tahran'da göründü

İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırıda öldüğü ya da yaralandığı iddia edilen Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, yaklaşık iki hafta aradan sonra Tahran’da ortaya çıktı. Kaani’nin, İsrail'e istihbarat sızdırdığı gerekçesiyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı iddiaları da gündeme gelmişti.

Cenazede Tahran’da görüldü

İran devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde, Kaani'nin, 27 Eylül'de Beyrut'ta İsrail saldırısında hayatını kaybeden Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın Tahran’a getirilen cenazesini karşılama törenine katıldığı görüldü. Törende Kaani’ye birçok İranlı siyasi ve askeri yetkilinin de eşlik ettiği bildirildi.

İsrail’in saldırısında hedef alındığı ileri sürüldü

İsmail Kaani'nin, Beyrut’ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile birlikte Nilfuruşan’ın hayatını kaybettiği saldırıda hedef alındığı iddiaları ortaya atılmıştı. Saldırının ardından Kaani'nin Tahran’daki Hizbullah ofisini ziyaret ettiği de belirtilmişti.

Batı basını, Kaani’nin sorgulandığını öne sürdü

Batı basını, 4 Ekim'de İsrail'in saldırısında öldüğü ya da yaralandığı öne sürülen Kaani’nin, İsrail'e istihbarat sızdırdığı gerekçesiyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığını iddia etmişti. Sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği de yine aynı kaynaklarda yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa