Türkiye'nin vergi yüzsüzleri bugün açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergiye yönelik çalışmaları sürüyor. Vergi yüzsüzü listeleri, bugünden itibaren açıklanacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 09:34
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 09:47
Türkiye'nin vergi yüzsüzleri bugün açıklanıyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eylül balında 'vergi yüzsüzlerini' açıklayacaklarını duyurdu.

'Vergi Yüzsüzleri Listesi'nde her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ya da cezası bulunan mükellefler alınacak.

Deprem bölgesi dahil değil

Bakan Şimşek, borçlu mükelleflere çağrı yaparak eylül sonuna kadar zaman olduğunu duyurmuştu.  Diğer yandan Şimşek deprem bölgesindeki mükelleflerin liste dışı tutulacağını da söyledi.

Borçlu listesi yayınlanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuoyunda vergi yüzsüzleri olarak değerlendirilen 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu bulunanların listesini bugünden itibaren duyurmaya başlayacak.

İki farklı liste olacak

31 Aralık 2023 ile 31 Mayıs 2024 arasını kapsayacak listede, vadesi geldiği halde vergisini ödememiş olan mükellefler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflere yer verilecek. 5 milyon lira ve üzeri olan mükelleflerin bilgilerinin yer alacağı iki ayrı liste yer alacak.


15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, borçlu mükelleflerin bilgilerini içeren listeler yayınlanacak. İnternet tarih yayını da 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı  internet sitesinde olacak. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa