M çiçeği, iki ülkeye daha sıçradı! M çiçeği belirtileri

Dünya çapında endişeye yol açan M çiçeği virüsü, iki ülkeye daha sıçradı. Peki M çiçeği hangi belirtilerle ortaya çıkar? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 09:54
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 10:25
M çiçeği, iki ülkeye daha sıçradı! M çiçeği belirtileri
Hakan Öksüz Editör

Güney Afrika ülkesi Zimbabve'de ilk M çiçeği vakası tespit edildi.

11 yaşındaki çocuğa bulaştı

Verilen bilgilere göre, 11 yaşındaki bir erkek çocuk, geçtiğimiz ay Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği seyahat sonrası virüse yakalandı.

Tanzanya'ya seyahat eden 24 yaşındaki bir erkekte de virüsün görüldüğü kaydedildi. Her iki hastanın da durumlarının stabil olduğu ve tedavi süreçlerinin yakından takip edildiği kaydedildi.

Zambiya'da da ilk vaka

M çiçeği virüsü, Zambiya'ya da sıçradı. Virüsün, önceki ay Zambiya’ya seyahat eden 32 yaşındaki bir Tanzanyalıda görüldüğü kaydedildi. Sağlık ekipleri, hastanın temas geçmişini araştırmaya devam ediyor.

M çiçeği belirtileri

M çiçeği belirtileri merak ediliyor. Hastalık, virüsün vücuda girmesinden sonra 5 ila 21 gün arasında kendini gösterebiliyor.

M çiçeğinin bazı yaygın semptomları; lenf bezlerinde şişlik, ateş, ciltte döküntü, kas ve baş ağrılarıdır. Hastalığın spesifik bir tedavisi olmamakla birlikte, antiviral ilaçlar kullanılabiliyor ve vakaların çoğu birkaç hafta içinde iyileşiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa