Kuzey Kore, Güney Kore’ye giden yolları patlattı

Güney Kore’den yapılan açıklamaya göre Kuzey Kore, iki ülke arasındaki yolların bazılarını patlattı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 10:11
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 10:28
Kuzey Kore, Güney Kore’ye giden yolları patlattı
AA
Kaynak AA

Kuzey Kore'den iki Kore’yi bağlayan yollara patlayıcı müdahale

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin, iki Kore’yi bağlayan önemli kara yollarının bazı bölümlerini patlattığını ve bunun bağlantıyı tamamen kesme amacı taşıdığını duyurdu.

Güney Kore ordusu Kuzey Kore'nin faaliyetlerini izliyor

Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore ordusunun iki ülkeyi birbirine bağlayan Gyeongui ve Donghae kara yollarının bazı kısımlarını patlattığını açıkladı. Bu adımın, iki ülke arasındaki yolların bağlantısını kesme amacını taşıdığı ifade edildi. Güney Kore ordusu ise olayın ardından DMZ’nin (Askerden Arındırılmış Bölge) güneyinden ateş açarak karşılık verdi ve Kuzey Kore'nin faaliyetlerini dikkatle izlediğini belirtti.

Kim Jong-un'dan sınır boyunca sert önlemler talimatı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu yılın ocak ayında, Gyeongui kara yolu dahil olmak üzere iki ülke arasındaki iletişimin kesilmesi için sınır boyunca sert önlemler alınması talimatını vermişti. Bu kapsamda, Kuzey Kore'nin DMZ’de mayın döşediği yönünde bilgiler de nisan ayında Güney Koreli yetkililer tarafından bildirilmişti.

Kuzey Kore’nin patlama hazırlığı önceden tespit edilmişti

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki yolları patlatmaya hazırlanıyor olabileceğine dair işaretlerin daha önce tespit edildiğini açıklamıştı. Güney Kore, Kuzey Kore’nin askeri hareketliliğini yakından takip etmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa