ABD'de yeni başkan kim olacak? Kamala Harris, Donald Trump'ı geçti!

ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) başkanlık seçimi için yapılan anketlerde; Kamala Harris'in, Donald Trump'ın önüne geçtiği görüldü.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 10:24
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 11:12
ABD'de yeni başkan kim olacak? Kamala Harris, Donald Trump'ı geçti!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimi için çok sayıda anket düzenlendi. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın yeniden başkan seçilip seçilmeyeceği ya da şu anki başkan Joe Biden'ın yardımcılığını üstlenen Demokratların adayı Kamala Harris'in bir zafer elde edip etmeyeceği merak konusu haline geldi. 

Temmuz ayının sonundan beri düzenlenen anketlerde; Kamala Harris'in, Donald Trump'ın önünde olduğu fark ediliyor. Başkanlık seçimine ilişkin anket sonuçları şu şekilde:

  • Harvard-Harris, 11-13 Ekim'de anket yaptı. Kamala Harris'in %51 oya sahip olduğu ankette, Donald Trump ise %49 oya sahip görünüyor.
  • NBC News, 4-8 Ekim'de anket düzenledi. Burada Kamala Harris ve Donald Trump'ın her ikisi de %48 oya sahip. 
  • ABC News/Ipsos, 4-8 Ekim'de anket yaptı. Kamala Harris'in %49 oya sahip olduğu ankette, Donald Trump %47 oy aldı.
  • CBS News Harris, 8-11 Ekim'de anket düzenledi. Kamala Harris'in %51 oya sahip olduğu ankette, Donald Trump %48 oya sahip.
  • Rasmussen Reports, 3-9 Ekim'de anket yaptı. Kamala Harris'in %46 oya sahip olduğu ankette, Donald Trump %48 oy aldı.
  • New York Times, 29 Eylül-6 Ekim'de anket yaptı. Kamala Harris'in %49 oya sahip olduğu ankette, Donald Trump %46 oya sahip.

7 eyalette iki adayın oyları yakın görünüyor

ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) "salıncak" olarak nitelendirilen 7 eyalette Kamala Harris ve Donald Trump'ın oyları yakın görünüyor. Demokratların ve Cumhuriyetçilerin adayı arasında yaklaşık %1-2'lik oy farkı bulunuyor.

Ağustos ayının başından beri Kamala Harris; Wisconsin, Pensilvanya ve Michigan eyaletlerini önde götürüyor.

Bu eyaletler, 2016 yılında düzenlenen ve Donald Trump'ın zafer elde ettiği başkanlık seçimine kadar Demokratların kalesi olarak görülen eyaletlerdi.

Joe Biden, 2020 yılında üç eyaleti geri kazanmayı başardı. Kamala Harris'in Wisconsin, Pensilvanya ve Michigan'da önde olması halinde seçimi kazanma ihtimali yüksek görünüyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa