Google Chrome'da çok sayıda sekme açanlara müjde! Yeni özellik geliyor

Google Chrome'da kullanılmayan sekmelerin otomatik olarak kapatılmasına imkân sağlayacak yeni bir özellik getiriliyor.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 11:46
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 13:04
Google Chrome'da çok sayıda sekme açanlara müjde! Yeni özellik geliyor
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Google Chrome, tarayıcıda uzun süredir açık olan ve kullanılmayan sekmeleri yönetmeyi kolaylaştıracak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

"Kullanılmayan sekmeleri kapat" adı verilen bu özellik, özellikle tarayıcıda çok sayıda sekme biriktiren kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Yeni özellik, bir haftadan daha uzun süredir açık olan sekmeleri otomatik olarak tespit ediyor ve kullanıcıya bu sekmeleri kapatma seçeneği sunuyor.

Google Chrome’un gelişim aşamasındaki bu yeniliği, ilk olarak "Chrome Canary" sürümünde test edilmeye başlandı.

Tarayıcı daha hızlı bir şekilde çalışabilecek

Kullanıcılar, tarayıcılarının performansını artırmak amacıyla tek bir tuşla tüm eski sekmeleri kapatma ya da hangi sekmelerin kapatılacağına manuel olarak karar verme imkanına sahip olacaklar. Bu özellik sayesinde tarayıcı, daha az kaynak tüketecek ve daha hızlı bir şekilde çalışabilecek.

Kullanıcılar istedikleri sekmeye daha hızlı ulaşabilecek

Sekme yönetimi konusunda zorlanan kullanıcılar, bu yeni işlev sayesinde açık olan sekmeler arasında daha kolay gezinme ve istedikleri sekmeye daha hızlı ulaşma avantajını elde edecekler.

Özelliğin, Chrome’un gelecekteki sürümlerinde kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ancak halen geliştirilme aşamasında olduğu için kesin işleyişi ve sunulacak seçenekler konusunda net bilgiler bulunmuyor. Bu yeniliğin hayata geçirilmesi, özellikle performans iyileştirmeleri açısından tarayıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirebilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa