Ağustosta ücretli çalışan sayısı yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini paylaştı. Buna göre, ücretli çalışan sayısı ağustosta yıllık bazda arttı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 12:14
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 12:34
Ağustosta ücretli çalışan sayısı yükseldi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

TÜİK, 2024 yılı Ağustos ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. 


Verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerini kapsayan toplam ücretli çalışan sayısı, yıllık bazda yüzde 2,6 artarak 15 milyon 883 bin 831 kişiye ulaştı. 2023 yılının ağustos ayında  bu rakam 15 milyon 484 bin 782 olarak görülmüştü. 

Sektör bazında yıllık değişim

Alt sektörler incelendiğinde, sanayi sektöründe ücretli çalışan sayısı yıllık bazda yüzde 0,8 oranında azaldı. Buna karşın, inşaat sektöründe ücretli çalışanlar yüzde 6,9, ticaret-hizmet sektöründe ise yüzde 3,7 oranında artış gösterdi. İnşaat sektöründeki bu dikkat çekici büyüme, sektörel gelişmelerin yansıması olarak değerlendiriliyor.

Aylık bazda değişim sabit kaldı

Ağustos ayında ücretli çalışan sayısı aylık bazda sabit kalırken Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinin toplamında bir değişiklik görülmezken, alt sektörlerde farklı hareketlenmeler gözlendi. Sanayi sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında azalırken, inşaat sektöründe yüzde 0,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 oranında artış kaydedildi.

Ağustos ayında genel olarak ücretli çalışan sayısında bir denge gözlemlenirken, sanayi sektöründeki düşüş ile inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki artışların, sektörel dinamiklerden kaynaklandığı belirtiliyor. Sektör bazlı farklılıklar, ekonomik faaliyetlerin çeşitlenmesine ve sektörler arasındaki dengesiz gelişmelere işaret ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa