Kullanıcılar bu haber size! YouTube Music'e yeni özellik

Çok sayıda kullanıcısı bulunan YouTube Music'e yeni bir özellik geliyor. Kullanıcılar, çalma listelerine özel kapak fotoğrafı ekleyebilecek.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 12:26
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 13:43
Kullanıcılar bu haber size! YouTube Music'e yeni özellik
Ecem Çetin Muhabir

YouTube Music, Türkiye ve dünyada çok sayıda kullanıcıya sahip. Kullanıcılar, uygulama ile sevdikleri sanatçıların müziklerini dinleme şansı buluyor.

YouTube Music, özellikleriyle de dikkat çekiyor. Özelliklere zaman zaman yeni özellikler ekleniyor.

Son olarak kullanıcıların bir süredir beklediği bir özellik eklenecek. 

Özel kapak fotoğrafı eklenebilecek

YouTube Music, kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla çalma listelerine özel kapak fotoğrafı ekleme özelliğini test etmeye başladı. 

Şu anda platformun web sürümünde bazı kullanıcılar tarafından erişilebilen bu özellik, kullanıcıların oluşturdukları çalma listelerini daha kişisel hale getirmelerine olanak tanıyor. Özellikle Reddit ve çeşitli forum sitelerinde, çalma listesi görselinin sağ alt köşesinde beliren kalem simgesi dikkat çekiyor.

Kullanıcılar bu simgeye tıkladıklarında iki seçenekle karşılaşıyor: "Kütüphaneden seç" ve "Görseli kaldır". "Kütüphaneden seç" seçeneği ile bilgisayardan istenilen bir görsel yüklenebiliyor ve bu görsel, çalma listesi kapağı boyutlarına uygun şekilde kırpılabiliyor. Eklenen görsel, çalma listesinin arka planını da anında güncelliyor, böylece kullanıcıların listelerini görsel olarak özelleştirme imkanı sunuluyor.

"Spotify gibi rakip platformlardan kullanıcı çekmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor"

Özelliğin mobil uygulamalara da gelmesi halinde, YouTube Music’in bu hamlesinin özellikle Spotify gibi rakip platformlardan kullanıcı çekmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor. Bu özellik, özellikle çok sayıda çalma listesi olan kullanıcıların listelerini daha kolay ayırt etmesine de olanak sağlayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa