Yapay zekâ, çalışanları işinden etti! TikTok, 700 kişiyi kovdu

TikTok, yapay zekâ kullanımını artırmaya yönelik kararı nedeniyle Malezya'da 700'ü aşkın çalışanın işine son verdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 13:13
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 13:27
Yapay zekâ, çalışanları işinden etti! TikTok, 700 kişiyi kovdu
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Popüler sosyal medya platformu TikTok, içerik denetim süreçlerinde yapay zekâ teknolojilerinin kullanımını artırma yönünde önemli bir adım atma kararı aldı. Bu değişiklik, şirketin içerik moderasyonunu daha verimli hale getirmek amacıyla yapay zekâ tabanlı sistemlere geçişini hızlandıracak. 

Ancak bu kararın beraberinde önemli işten çıkarmalar da getireceği belirtiliyor. Özellikle Malezya ofisinde görev yapan yüzlerce çalışanın bu süreçten etkileneceği ifade ediliyor.

Kaynaklar, Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, Malezya’da 700'ü aşkın çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi. 

Küresel ölçekte daha fazla çalışanın işine son verilebilir 

İşten çıkarmaların, şirketin içerik denetimi operasyonlarında görev alan ekipleri etkilediği, küresel ölçekte birkaç yüz çalışanın daha işten çıkarılmasının planlandığı vurgulandı.

TikTok, bu gelişmeleri doğrulayan bir açıklama yaparak işten çıkarmaların, içerik denetim süreçlerini iyileştirmeyi amaçlayan daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu belirtti.

Yapay zekâ  ile daha hızlı denetim süreçleri hedefleniyor

Şirket, içeriklerin incelenmesinde hem yapay zekâ destekli otomatik algılama sistemlerinden hem de insan moderatörlerden yararlanıyor. Ancak yapay zekânın kullanımının artmasıyla birlikte denetim süreçlerinin daha hızlı ve etkili bir hale gelmesi hedefleniyor.

TikTok’un ana şirketi ByteDance, dünya genelinde 200'den fazla şehirde 110.000'i aşkın çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Şirket, 2024 yılı başlarında yapay zekâ teknolojilerine daha fazla yatırım yapma ve bu alandaki yetkinliklerini artırma planlarını açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa