TSK, Irak'ın kuzeyinde 2 teröristi etkisizleştirdi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), kahraman TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri), Irak’ın Hakurk bölgesinde 2 PKK’lı teröristi etkisizleştirdiğini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 13:15
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 13:30
TSK, Irak'ın kuzeyinde 2 teröristi etkisizleştirdi
DHA
Kaynak DHA

MSB, Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Hakurk bölgesinde operasyon

MSB, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakurk bölgesinde yürüttüğü operasyonlarda 2 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, TSK’nın bölgedeki terörle mücadele operasyonlarını kararlılıkla sürdürdüğü ifade edildi.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Bakanlığın paylaşımında, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit ettiği 2 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" ifadelerine yer verildi.

TSK'nın Irak'ın kuzeyinde ve sınır ötesinde düzenlediği bu tür operasyonlar, terör örgütü unsurlarını temizlemeye yönelik çalışmaların bir parçası olarak devam ediyor.

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor. Bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada “bir SİHA’dan bomba bırakılma” hareketli fotoğrafının (gif=sayısal resim saklama formatı) kullanıldığı görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa