Gazze'de can kaybı 42 bin 344'e yükseldi

Bir yılı aşkın süredir saldırıların sürdüğü Gazze'de hayatlarını kaybeden Filistinli sayısı 42 bin 344'e ulaştı. 24 saatte saldırılar devam etti.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 13:17
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 13:27
Gazze'de can kaybı 42 bin 344'e yükseldi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda bir yıl geride kaldı. Bu süreçte binlerce Filistinli hayatını kaybederken, Gazze adeta hayalet bir şehre dönüştü. 

Saldırılarda can kayıplarının yanı sıra yüz binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı, yakınlarını kaybeden Filistinliler ise sınırlara ya da Suriye'ye göç etmek zorunda kaldı.

Gazze’deki çatışmaların neden olduğu yıkım, bölgede büyük bir insani krize yol açtı. Tampon bölgelerde kurulan kamplarda yaşam mücadelesi veren Filistinliler, salgın hastalıklarla da karşı karşıya. İnsani yardımın geciktiği bu bölgelerde, özellikle sağlık koşullarının kötüleşmesiyle birlikte salgın hastalıkların arttığı bildiriliyor.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka, Filistin halkını açlık, hastalık ve güvensizlik gibi temel sorunlarla baş başa bırakmış durumda. Abluka nedeniyle bölgeye insani yardım ulaştırmak da büyük zorluklar içeriyor. Ablukanın ve saldırıların özellikle çocuklar üzerinde yıkıcı etkileri olduğu belirtilirken, bu durum Gazze'deki insani krizi daha da derinleştiriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yönetiminde devam eden askeri operasyonlar, Gazze'deki sivil nüfus üzerinde ağır bir bedel yaratıyor. 

Saldırılarda çok sayıda sivil yaşamını yitirirken, bölgedeki hastaneler ve altyapı hizmetleri de büyük oranda tahrip oldu. Açlık ve hastalıkla mücadele eden Filistin halkı, özellikle çocuklar ve yaşlılar için kritik sağlık hizmetlerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları durmaksızın devam ediyor. Son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılarda 55 Filistinli hayatını kaybetti, 329 kişi ise yaralandı. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 42 bin 344’e, yaralananların sayısı ise 99 bin 13'e ulaştı. 

Başta Türkiye olmak üzere pek çok ülke, Gazze’deki savaşın bir an önce sona erdirilmesi için adımlar atmaya çalışıyor. Ancak, abluka ve saldırılar devam ederken, uluslararası toplumdan gelen barış çağrıları henüz somut bir sonuca ulaşabilmiş değil. Filistin halkı, savaşın gölgesinde ağır bir insani krizle karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa