Al Sani: İsrail planlarını uygulamak için Lübnan’a genişletti

Katar lideri Al Sani, İsrail’in, planlarını uygulamak için Gazze’deki vahşeti Batı Şeria ile Lübnan'a genişlettiğini vurguladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 13:32
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 13:43
Al Sani: İsrail planlarını uygulamak için Lübnan’a genişletti
AA
Kaynak AA

Katar Emiri'nden İsrail'in saldırılarına tepki

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, İsrail’in Gazze ve çevresindeki saldırılarının kasıtlı olarak genişletildiğini belirtti.

"Gazze'den Batı Şeria ve Lübnan'a yayılan saldırılar"

Emir Temim, Doha’da Katar Şura Konseyi'nin açılışında yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını önceden planladığını ve bu saldırıların Batı Şeria ve Lübnan gibi bölgelere kasıtlı olarak yayıldığını ifade etti. İsrail’in eylemlerinin bölgeye ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Temim, saldırıların uluslararası hukuku hiçe sayarak genişlediğine dikkat çekti.

"Uluslararası toplumun tepkisizliği İsrail'i cesaretlendirdi"

Şeyh Temim, uluslararası toplumun tepkisizliğini eleştirerek, bu sessizliğin İsrail’i daha da cesaretlendirdiğini ve İsrail’in Lübnan gibi yeni bölgelere saldırmaya başladığını söyledi. İsrail’in saldırgan politikalarının sadece Filistin'i değil, komşu ülkeleri de etkilediğini vurguladı.

"BMGK kararlarının uygulanması çağrısı"

Lübnan’a yönelik saldırıların derhal durdurulması gerektiğini belirten Emir Temim, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararı başta olmak üzere, uluslararası kararların uygulanması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail'in Filistin halkına yönelik "soykırım" olarak nitelendirdiği eylemlerini sona erdirmesinin bölgedeki gerilimi azaltabileceğini ifade etti.

"Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz"

Emir Temim, Katar’ın her koşulda Filistin halkının yanında yer alacağını ve barış için arabuluculuk çabalarını sürdüreceğini vurguladı. İsrail'in saldırılarının Filistin halkını yıldırmayacağını söyleyen Katar Emiri, iki devletli çözümün tek çıkış yolu olduğunu ve Filistin devletinin tanınması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa